Laten we het recept veranderen!

Be Cheffe is een culinaire wedstrijd voor vrouwen.

Gemaakt door een vrouw in de horeca, voor vrouwen in de horeca.

De wedstrijd biedt een podium voor het uiten van passie en creativiteit.

Het benadrukken van solidariteit bij tegenslag.

Een gemeenschap opbouwen die wordt verenigd door liefde voor smaak en het verlangen om de status-quo uit te dagen.

Dit jaar is Be Cheffe versierd met lokale smaken en herfstkleuren:

focus op duurzame gastronomie en seizoensgroenten.

De competitie is verdeeld in drie categorieën:

  • Studenten en leerlingen.
  • Werknemers in een vestiging.
  • Vrouwelijke ondernemers en partners.

3 winnaars ontvangen een prijs ter waarde van €10.000.

Binnenkort kun je de namen van de kandidaten op de shortlist vinden op al onze platforms!

Selectie

Elke aanvraag wordt beoordeeld op persoonlijke motivatie en het voorstel van twee recepten die voldoen aan de volgende richtlijnen:

1. Een vegetarische carpaccio met de smaken van de herfst

(één recept moet worden gepresenteerd in een miniproeverij tijdens de prijsuitreiking)

2. Sublimeer de chicon zonder poespas, voor een voortreffelijk gerecht!

(dit recept hoeft niet veganistisch te zijn)

Hoe werkt het?

1.

Het Be Cheffe team selecteert 5 kandidaten per categorie op basis van motivatie en culinaire voorstellen.
De selectie wordt aangekondigd vóór 30 september 2024.

2.

De 15 kandidaten nemen deel aan een eendaagse wedstrijd op Maandag 4 november 2024 in de Horeca Forma Be Pro faciliteiten in Anderlecht.
Ze bereiden twee gerechten die worden beoordeeld door een panel van 5 gerenommeerde experts.

3.

Eén chef-kok uit elke categorie krijgt een speciale prijs tijdens een gala-avond die wordt georganiseerd op Maandag 25 november 2024.
Als bonus wordt op deze bijzondere avond een gerecht van elke kandidaat live aan de gasten geserveerd.

Waarden, ambities en visie

De wedstrijd Be Cheffe, die in 2023 werd opgericht door de Fédération Horeca Bruxelles, is een stimulans voor vrouwen, een springplank voor hun carrière en erkenning van hun talent.

Meer in het algemeen is het de bedoeling rolmodellen te creëren voor de jongere generatie en de horeca-beroepen te promoten.

Nog meer engagement: de editie 2024 van Be Cheffe maakt deel uit van een duurzame aanpak die focust op lokale en verantwoorde gastronomie.

De kandidaten worden uitgenodigd om seizoensgebonden ingrediënten van Belgische en biologische productie te gebruiken. Voor de bereiding van hun gerechten kunnen ze gebruikmaken van kwaliteitsproducten van onze partner eFarmz.

Jury

De jury bestaat uit 15 experts en invloedrijke figuren uit de Belgische gastronomie (5 juryleden voor elke kandidaatscategorie).

Ludivine de Magnanville, bedenker van de wedstrijd, is verheugd om onze erevoorzitter te zijn.

Categorie directeuren en partners van bedrijven

Categorie werknemer

Categorie studenten en lerenden

Heb je een vraag?
hello@be-cheffe.be
perspakket