
"Speciaalkoffie maakt al een dertigtal jaar een revolutie door: het gaat om koffie in zijn grootste eenvoud die behandeld zou moeten worden als een vers product."
Thomas Wyngaard is liefhebber. Uren kan hij praten over de kostbare zwarte drank. Hij maakt komaf met vooroordelen en clichés; in plaats daarvan neemt hij zijn gasten mee naar een onontgonnen universum: dat van koffie, zowel in de manier waarop hij gemalen, gefilterd en gedronken wordt.
Hij is een van de weinige Franstalige Belgische ambassadeurs die verantwoordelijk is voor alles wat je moet weten over officiële zaken. Om van hem te leren, zijn er verschillende opties: ofwel volgt u hem op één van zijn "koffietours" doorheen de verschillende buurten van Brussel, een concept dat hij zelf in Brooklyn heeft geïnitieerd toen hij in de Verenigde Staten woonde. Echte fans kan hij zelfs meenemen naar Ethiopië, om de oorsprong van de koffiecultuur te ontdekken.
U kunt ook deelnemen aan één van zijn "koffiecursussen" om het barista-vak te leren (in het kader van een beroepsopleiding, maar de cursus staat ook open voor liefhebbers). Thomas geeft advies over de machines en de herkomst, organiseert workshops en masterclasses, en maakt het mogelijk om recepten en kennels met koffiespecialiteiten te bereiden, wat betekent dat hij niet alleen les geeft aan de producenten, maar ook laat zien hoe er met de koffie wordt omgegaan als hij in jouw kopje staat.