Be Horeca

Be-Retro : Terugblik op gebeurtenissen

 

Rondetafelgesprekken
Op initiatief van de Federatie Horeca Brussel hebben de rondetafelgesprekken tot doel ondernemers uit de horecasector en lokale overheden samen te brengen. Na Elsene, Sint-Lambrechts-Woluwe en Vorst schoven voor het laatste rondetafelgesprek Vincent de Wolf, burgemeester van Etterbeek, Ludivine de Magnanville, voorzitter van de Federatie Horeca Brussel en verschillende vertegenwoordigers van de sector aan tafel. Er werd onder meer gesproken over ruimtelijke ordening, verlenging van de terrassen, geluidsoverlast, mobiliteit en steun bij de verschillende crisissen.

 

 

Uitzonderlijke zitting van de Brusselse Nachtraad
Na de aankondiging van de sluiting van Fuse – de bekende Brusselse technoclub – na een geschil over geluidsoverlast, belegde de Brusselse Nachtraad een spoedvergadering. Deze raad, die in 2020 werd opgericht door de Brusselse gewestregering, heeft als hoofddoel een beleid voor het Brusselse nachtleven uit te stippelen en te structureren op basis van een consensus.
Op 18 januari kwamen aldus de Brussels by Night Federation, de Federatie Horeca Brussel, 24h Brussels (stedenbouwkundigen), de Stad Brussel en Visit Brussels (gefaciliteerd door de coördinator van de Raad en met technische en juridische bijstand van deskundigen van Leefmilieu Brussel) samen. Bedoeling: het wettelijke kader bepalen waarin deze sluiting gerechtvaardigd zou zijn, de gevolgen ervan voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en mogelijke oplossingen formuleren om een precedent voor de hele sector te vermijden.

 

 

Eerste Apéro Club van de Federatie Horeca Brussel
Deze driemaandelijkse ontmoeting tussen horecaprofessionals werd op 24 januari geïnitieerd door de Federatie Horeca Brussel. Het doel? Van gedachten wisselen over actuele kwesties in verband met de sector en elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer.
Elke editie verwelkomt een andere spreker over onderwerpen die nauw verband houden met het beheer van een horecazaak in de hoofdstad. Het staat de deelnemers vrij om vragen te stellen en hun mening te geven. De avond wordt voortgezet met een drankje.
Het volgende onderwerp is de zeer actuele kwestie van de loonindexering, gemodereerd door David Debin, de sociale specialist van de Brusselse Horecafederatie.

 

 

 

Horeca Academy Brussels – vierde editie
De vierde Horeca Academie Brussel werd geanimeerd door Benoît Neusy. Na Yves Mattagne (La Villa Lorraine*), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*) en Giovanni Bruno (Senzanome*) was het de beurt aan chef Benoît Neusy van het sterrenrestaurant L’impératif* om de technieken waarom hij bekendstaat te tonen. Op het menu? Food pairing en surf&turf combinaties. Dit programma is bedoeld voor koks, hulpkoks, leercontractors en zaalpersoneel die hun culinaire en ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen. Deze opleidingen, georganiseerd door de Federatie Horeca Brussel in samenwerking met de EFP, nodigen de grootste chefs uit om hun knowhow te delen met twaalf horecaprofessionals. De prijs van een masterclass bedraagt 90 euro (incl. btw) voor leden van de Federatie Horeca Brussel, 130 euro (incl. btw) voor niet-leden en is gratis voor drie laatstejaarsstudenten van het EFP, in het volwassenenonderwijs – restaurateur / traiteur. De masterclasses vinden plaats op de site van het EFP, Stallestraat 292B – 1180 Ukkel.