Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-Retro : Terugblik op gebeurtenissen
Be Horeca

Be-Retro : Terugblik op gebeurtenissen

 

Rondetafelgesprekken
Op initiatief van de Federatie Horeca Brussel hebben de rondetafelgesprekken tot doel ondernemers uit de horecasector en lokale overheden samen te brengen. In Elsene, Sint-Lambrechts-Woluwe en Vorst zullen Vincent de Wolf, burgemeester van Etterbeek, Ludivine de Magnanville, vertegenwoordiger van de Federatie Horeca Brussel en andere vertegenwoordigers van de sector aanwezig zijn voor de eerste rondetafel. Er werd onder meer gesproken over ruimtelijke ordening, verlenging van de terrassen, geluidsoverlast, mobiliteit en steun bij de verschillende crisissen.

 

 

Uitzonderlijke zitting van de Brusselse Nachtraad
Nadat de sluiting van Fuse - de gerenommeerde Brusselse technoclub - teniet werd gedaan door een geluidsoverlastbeslissing, besloot de Brusselse Nachtraad een spoedvergadering uit te voeren. Deze raad, die in 2020 werd opgericht door de Brusselse gewestregering, heeft als hoofddoel een beleid voor het Brusselse nachtleven uit te stippelen en te structureren op basis van een consensus.
Op 18 januari kwamen aldus de Brussel bij Nacht Federatievan Federatie Horeca Brussel, 24h Brussel (stedenbouwkundigen), de Stad Brussel en Visit Brussels (gefaciliteerd door de coördinator van de Raad en met technische en juridische bijstand van deskundigen van Leefmilieu Brussel) samen. Bedoeling: het wettelijke kader bepalen waarin deze sluiting gerechtvaardigd zou zijn, de gevolgen ervan voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en mogelijke oplossingen formuleren om een precedent voor de hele sector te vermijden.

 

 

Eerste Apéro Club van de Federatie Horeca Brussel
Deze driemaandelijkse ontmoeting tussen horecaprofessionals werd op 24 januari geïnitieerd door de Federatie Horeca Brussel. Waar gaat het om? Meer weten over de huidige situatie in de sector en in een open forum tegemoetkomen aan de behoeften van de sector.
Deze uitgave bevat een verdere beschrijving van het werk dat wordt gedaan met behulp van een huistuin. Het is belangrijk dat de mensen weten wat ze moeten zeggen en wat ze moeten doen. De voorkant is bedekt met een spandoek.
Dit verslag is de laatste versie van het indexeringssysteem, onder leiding van David Debin, de sociale specialist van de Brusselse Horecafederatie.

 

 

 

Horeca Academie Brussel - vierde editie
De vierde Horeca Academie Brussel werd geanimeerd door Benoît Neusy. Na Yves Mattagne (La Villa Lorraine*), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*) en Giovanni Bruno (Senzanome*) was het de beurt aan chef Benoît Neusy van het sterrenrestaurant L'impératif* om de technieken waarom hij bekendstaat te tonen. Op het menu? Food pairing en surf&turf combinaties. Dit programma is bedoeld voor koks, hulpkoks, leerbedrijven en zaalpersoneel die het beste uit hun culinaire en ondernemersvaardighed willen halen. Deze opleidingen, georganiseerd door de Federatie Horeca Brussel in samenwerking met de EFP, nodigen de grootste chefs uit om hun knowhow te delen met twaalf horecaprofessionals. De prijs van een masterclass bedraagt 90 euro (incl. btw) voor leden van de Federatie Horeca Brussel, 130 euro (incl. btw) voor niet-leden en is gratis voor drie laatstejaarsstudenten van het EFP, in het volwassenenonderwijs - restaurateur / traiteur. De masterclasses vinden plaats op de site van het EFP, Stallestraat 292B - 1180 Ukkel.

Mobiele versie afsluiten