1-3 september – Valeriane, bio boven, Namur Expo
Het is de grootste biologische beurs van België, met meer dan 300 exposanten en 20.000 bezoekers. De beurs wordt al meer dan 35 jaar georganiseerd door Nature & Progrès Belgium, een vereniging die zich sinds 1976 inzet voor biologische landbouw. Alle spelers uit de bio-industrie komen er samen, onder wie producenten, milieu- en sociale verenigingen en leveranciers van biologische bouwmaterialen, kleding, textiel en cosmetica. Drie dagen boordevol lezingen, workshops, debatten, proeverijen, ecologische cateringstands en een kinderhoek.
6-7 september – PotatoEurope 2023
²Potato festivalIn Kain, vlakbij Doornik, wordt een vakbeurs in open lucht gehouden die helemaal in het teken van de aardappel staat. De hele aardappelindustrie is van de partij, van teelt tot machines en verwerking. Experts beantwoorden de vragen van de professionele bezoekers. PotatoEurope 2023 belooft de grootste en meest professionele editie tot nu toe te worden en biedt bedrijven een unieke kans om hun expertise, concurrentiekracht en diensten te promoten bij een breed professioneel publiek. Op het programma: technische tentoonstellingen, demonstratiestands om de nieuwste innovaties op het gebied van planten, bemesting en gewasbescherming te tonen, en de hele dag door machinedemonstraties.
https://www.potatoeurope.be/nl/editie-2023
08-10 september – RTL FESTIFOOD Bergen
Festifood is een gastronomisch streetfood festival met 20 sterrenrestaurants. Na het succes van de tweede editie is het evenement terug met als thema Italiaanse gastronomie op drie emblematische locaties in Bergen: Le Carré des Arts, Les Anciens abattoirs en Le Parc de la Grande Pêcherie. De tweede editie trok meer dan 43.000 bezoekers, die de Waalse culinaire vakkennis konden (her)ontdekten. Op het programma stonden 22 te ontdekken restaurants: Zilte, D’Eugénie à Emilie, La Villa Lorraine, L’Eau Vive, La Paix, Au gré du vent, L’Impératif d’Éole, Senzanome, Le Comptoir de Marie, Le Grand Verre, Les Gourmands, Le Pilori, Masu, Le Grand Pré, Origine, Maxens, Ashok’s, L’Esprit Bouddha, Le Délice du Jour en Pane & Olio .
20 augustus 2023, Vegan Summer Fest, Flanders Expo Gent
Dit eendaagse festival in Flanders Expo in Gent biedt het allerbeste op het vlak van vegan streetfood. Gourmetstands presenteren vegan taarten, ijsjes en chocolade, en de bar serveert ambachtelijke drankjes. Er worden culinaire demonstraties en lezingen gegeven door lokale persoonlijkheden.
https://bevegan.be/nl/vegan-summer-fest-gent/
18 september – Salon Horeca Brussels
Deze vakbeurs richt zich uitsluitend op de horecasector en is bedoeld voor professionals, starters en werkzoekenden. Deze ludieke en pragmatische ontmoeting met horecaprofessionals wordt gezamenlijk georganiseerd door de Federatie Horeca Brussel en de Stad Brussel: ze biedt de mogelijkheid tot diverse contacten met verschillende spelers uit de sector. Op het programma: jobaanbiedingen en de aanwezigheid van verschillende rekruteerders, zodat werkzoekenden zich kunnen voorstellen en hun vaardigheden tonen om een contract in een hotel, café of restaurant in de wacht te slepen. Ook op het menu staan presentaties van experts om de laatste trends te ontdekken en carrièreadvies, opleidingen voor elk profiel, praktische en leuke workshops om uw vaardigheden te testen en de smaken en culinaire creaties van de exposanten te proeven.
http://www.werkcentraledelemploi.be/salon-horeca/
28 september-1 oktober – EAT festival
Een zestigtal chefs en andere horecaprofessionals brengen gedurende vier dagen het beste van Brussel, met emblematische gerechten, kleurrijke desserts, heerlijke kazen, Brusselse bieren en originele cocktails. Waar? Gare Maritime op Tour & Taxis.
https://www.visit.brussels/nl/bezoekers/agenda/eat-festival