Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-Retro : Terugblik op gebeurtenissen
Be Horeca

Be-Retro : Terugblik op gebeurtenissen

 

StrEat Fest

streatfest
Streatfest

Met 30 chefs, 9.000 gasten en 100 workshops was StrEat Fest 2023 een (inter)nationaal evenement waaraan chefs van over de hele wereld deelnamen. Voor Brussel waren dat Kevin Lejeune (La Canne en Ville*), Alexandru Sapco (La Bonne Chère), Cédric Mosbeux (Fernand Obb), Léa Bernstein (Bikette), Stephen Wang (Kafei), Luca Termine (Tatar)... Het was een geweldige kans voor deze culinaire toppers om hun specialiteiten om te zetten in een meer toegankelijke, snelle en ludieke streetfood versie. "Onze keuken vertalen naar streetfood was een echte uitdaging", aldus chef-kok Kevin Lejeune die tijdens de lockdown al een take-away streetfood concept lanceerde. "De smaken zijn aanwezig, maar de ingrediënten zijn anders bewerkt en bereid." Eén van de gerechten die hij voor het festival presenteerde, was een 'hot pork' met daarop een krokante varkenswang met Kriek, Kriek-mayo, kool en kersengel.

 

 

 

 

 

Horeca Academie Brussel - vijfde editie

Na Yves Mattagne (La Villa Lorraine*), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky*), Giovanni Bruno (Senzanome*), Benoît Neusy (L'impératif*) en Elliott van de Velde (Entropy) was het op 15 mei de beurt aan Christophe Hardiquest (Menssa) om zijn kennis over granen te delen. Deelnemers kregen de kans om samen met de gastchef in de potten te roeren. Voor elk van de masterclasses in de Horeca Academy Brussel krijgen chefs, hulpchefs en stagiairs de kans om hun culinaire en culinaire vaardigheden te leren.

Deze opleidingen die georganiseerd worden door de Federatie Horeca Brussel in samenwerking met de EFP, nodigen topchefs uit om hun knowhow te delen met twaalf professionals uit de horecasector. De opleidingen die worden aangeboden door Horeca Academy Brussel zijn ontworpen om een hoog opleidingsniveau te bieden aan professionals die willen groeien, hun vaardigheden willen ontwikkelen en de reputatie van de Belgische en Brusselse gastronomie willen verbeteren. De prijs van een masterclass bedraagt €90 (incl. btw) voor leden van de Horecafederatie Brussel (vraag uw kortingscode per e-mail aan via secretariat@fedhorecabruxelles.be), € 130 (incl. btw) voor niet-leden en ze is gratis voor drie laatstejaarsstudenten van de EFP in het volwassenenonderwijs - restaurateur/cateraar (geselecteerd op basis van een motivatiebrief). De masterclasses vinden plaats bij de EFP, Stallestraat 292B - 1180 Ukkel.

VivaTech

Vivatech

Van 14 tot 17 juni was het jaarlijkse evenement VivaTech gewijd aan technologische innovatie en digitale transformatie. Na een volledig digitale deelname (via een digitale stand) in 2021, keerde hub.brussels dit jaar live terug naar Parijs met een delegatie van Brusselse start-ups en hun collectieve hybride stand. VivaTech werd opgericht in 2016 en richt zich tot start-ups, investeerders, kaderleden, studenten en academici. Elk jaar trekt het evenement meer dan 120.000 bezoekers uit 125 landen aan.

Mobiele versie afsluiten