Als meervoudige ondernemer en geïnspireerde conceptbedenker creëerde deze gedreven optimist zopas FOX, een 'funky food' markt met twaalf soorten 'streetonomie' in het iconische gebouw van de Royale Belge.
"We zitten op een goede plek en het is van vitaal belang dat we er het beste van maken. We willen dat Brussel beter wordt, we willen een goede voedselmarkt"Thierry Goor op 25 mei bij de opening van Fox.
De zakelijke carrière van Thierry Goor is een geweldige manier om te laten zien dat gedrevenheid en enthousiasme de belangrijkste factoren zijn voor succesvolle bedrijfsontwikkeling. Het is ook een baan die je door alle stadia van je atypische carrière leidt. Ze omvat successen en mislukkingen - van vastgoed tot de uitgave van sportbladen, via marketing en de oprichting van meerdere communicatiebedrijven, waarvan er één zelfs beursgenoteerd was. Thierry Goor had geen duidelijk carrièreplan, maar wel een aantal dingen om bij te blijven met de laatste trends en marktontwikkelingen.
Zijn nieuwste geesteskind dat hij bedacht in samenwerking met zijn partner Pascal Van Hamme, is het perfecte antwoord op nieuwe verlangens die leven bij de consument. Het bevat alle essentiële ingrediënten - een gedeelde en veelzijdige culinaire ervaring, de kans om vriendelijke Top Chefs te ontmoeten en met hen te praten, feestjes die om 22u beginnen met een DJ die iedereen aan het dansen krijgt,... Voeg daarbij de flexibiliteit van het dagelijkse beheer, het delen van de opzetkosten en de garantie dat de chefs heel snel mensen kunnen aantrekken, en het is overduidelijk waarom jonge chefs deel willen uitmaken van het avontuur.
Fox omvat maar liefst 12 culinaire formules, met keukens uit meerdere culturen: Koreaans met Bap & dak, vis en schaaldieren bij Coast, op smaak gebracht met truffels bij Le Comptoir de la Truffe noire, op het terras met een heuse asado geanimeerd door Logan Depuydt -Top Chef 2022, "lovas" met César Lewandowski, kandidaat-Top Chef 2023, Amerikaans met de burgers van Manhattn's, onder leiding van de broers Vandermeulen, Italianen met mozza en Napolitaanse pizza's, de Mexicaanse taqueria-versie van sterrenchef Yves Mattagne en diens rechterhand Basile Huvelle met Roca, Japanners met Roru, Israëlisch met Sababa en zijn Israëlische Topchef, Grieks met Soil en tot slot Kawa Club met een assortiment koffie en ijs. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er 300 couverts zijn. Elke dag, van 12 tot 12.
Cijfers
|
Drie vragen aan Thierry Goor
Wat onderscheidt Fox van de rest?
Ten eerste heeft Fox een terras met 300 zitplaatsen aan het water, één van de grootste in Brussel... Het is volledig beglaasd, met uitzicht over het water, wat een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. Het beddengoed is ook superieur, met een bijzondere nadruk op het gemak van de gasten, zodat ze kunnen genieten van een goede maaltijd! In de wereld van de gastronomie is dit een uitstekend week lang evenement voor talent, met een focus op jonge mensen en topchefs zoals Yves Mattagne, die zijn nieuwe Latino-concept 'ROCA' presenteert en die er alles aan doet om te voorkomen dat mensen fouten maken. Fox is een geweldige plek om te verblijven, omdat het aan de rand van Brussel ligt, en niet eens halverwege het stadscentrum. Tussen de open weg (die voor de deur stopt) en de fietssnelweg (over Fox) zijn er 300 ondergrondse parkeerplaatsen. Er is speciale aandacht voor gezinnen, met elk weekend en op feestdagen een brunch. En last but not least: er is geen reden waarom gasten niet zouden deelnemen aan een geweldig feest. Wij willen dat Fox DE funky foodmarkt wordt.
Hoe is de selectie van de twaalf restaurants gebeurd?
Het was een waar genoegen om deel uit te maken van zo'n geweldige groep, met tal van kenmerken: de vaardigheid van de chef-koks, de constante zoektocht naar nieuwe ideeën, gastronomische gerechten... een culinaire reis.
Welke andere evenementen zijn er naast het foodcourt?
We bieden een breed scala aan evenementen, van vintage tot plantenmarkten, maar ook kinderactiviteiten in de weekenden en weekenden. Weekendbrunches en feestdagen, waarvan we hopen dat ze een must worden, want ze zijn geweldig en gevarieerd, en je hoeft je geen zorgen te maken over andere leuke verrassingen om te ontdekken.