19 – 22 november
Het is weer tijd voor de horecavakbeurs bij uitstek, met meer dan 600 exposanten verspreid over de acht hallen van Flanders Expo. Naast dit ruime aanbod is er een programma met zeer specifieke activiteiten: tijdens de ‘Competition Kitchen’ presenteert hal 8 talrijke demonstraties en grote culinaire wedstrijden, zoals de selectie van de Belgische Bocuse d’Or, de Trofee Auguste Escoffier Benelux voor Jong Talent en de verkiezing van de Viskok van het Jaar. In de Chef’s Place zullen Masterclasses de nieuwste trends en technieken van chefs en sommeliers onder de loep nemen. Flanders Expo – Maaltekouter 1 – 9051 Gent. www.horecaexpo.be
20 – 22 oktober
De zevende editie van het Forum van de Voedselindustrie van de Afrikaanse diaspora #ADAF23 vindt plaats in het historische Gare Maritime op Tour & Taxis. Thema? Van lokaal naar globaal: strategieën om ondernemerschap in de voedselindustrie te stimuleren. Dit evenement voor meerdere stakeholders wil een platform zijn voor dialoog en netwerken tussen ondernemers, beleidsmakers, experts uit de industrie, NGO’s, investeerders en vertegenwoordigers van de overheid. Deelnemers aan het forum kunnen zich drie dagen lang onderdompelen in de laatste voedseltrends, spannende culinaire ontdekkingen en inspirerende ondernemerservaringen. Gare Maritime in Tour & Taxis Brussel. www.thefoodbridge.org
9 – 11 oktober
BBB Maastricht is de niet te missen afspraak voor vakmensen uit de hotel- en restaurantsector in België en Nederland. Deze beurs is een uitstekende kans om te netwerken en biedt een uitgebreid programma van degustaties, battles en masterclasses. Bezoekers kunnen er Belgische en Nederlandse leveranciers uit de horeca ontmoeten in een gezellige sfeer. MECC Maastricht Forum 100 – 6229 GV Maastricht. www.bbbmaastricht.nl