Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-Mood: Chloé Roose, co-auteur van bestsellers over eten
Be Horeca

Be-Mood: Chloé Roose, co-auteur van bestsellers over eten

 

Ze zijn met twee en samen doorkruisen ze Brussel, op zoek naar de beste adresjes van de hoofdstad. Na 'Bruxelles - 100 chefs, 100 cult recepten' publiceerden Chloé en Céline nu 'Bruxelles - 100 chefs, 100 vegetarische recepten' waarin ze het beste uit de Brusselse restaurants verzamelden.
Door Françoise Bouzin

Ik geef de voorkeur aan een veganistisch restaurant

Francine' (gekend als Frank by day) en 'Hummus & Hortense'. Twee ongelooflijke gastronomische tempels die schitterende vegan menu's bereiden. Een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je van je maaltijd kunt genieten terwijl je rekening houdt met je voorkeuren, bijvoorbeeld als je andere veganistische opties kiest.

Het restaurant waar je voor het eerst van je sokken geblazen werd

Aster 2 (Dansaertstraat 02). Maar dit was mijn eerste boeking, niet de eerste. Mijn verwachtingen waren al hooggespannen, omdat de ploeg van bij 'Chambre Séparée' komt en dat is mijn favoriete plek aller tijden. Ik ben nooit teleurgesteld: ik heb van alles genoten, van het eerste tot het laatste moment. Een aanrader en absoluut fantastisch!

Een gerecht dat je doet terugdenken aan je kindertijd

Pho of noedelsoep in het algemeen. Eén hap en ik moet meteen denken aan mijn pubertijd die ik in Macao, in China, heb doorgebracht en waar ik noedelsoep tijdens de middagpauze op school of 's avonds voor ik uitging met mijn vrienden.

Iets waar je bijzonder erg op gesteld bent in de Brusselse restaurants

Ik merk dat er in Brussel een heel sterk gevoel is van een man van het doek te zijn, wat verloren gaat als je een professioneel adres hebt, of als je betere kleding hebt en gedwongen wordt die te gebruiken. De warmte van de mensen in Londen is veel minder dan vroeger. Maar dat is niet alles.

Wat er volgens jou beter zou kunnen in de Brusselse restaurants

Het aanbod inzake alcoholvrije drankjes. Stilaan duiken er op bepaalde plaatsen meer lekkere alcoholvrije bieren op, of kefir, kombucha en huisgemaakte limonade, maar het blijven uitzonderingen. En dat vind ik fundamenteel belangrijk.

Voor of tegen de twee schiften om 19 en 21u

Dat is een vraag die zich volgens mij niet echt stelt en ik vind het grappig dat ze toch gesteld wordt. Een restaurant runnen is niet makkelijk rendabel: restaurants hebben die twee shiften nodig om te overleven. Kan ik nog steeds om 20 uur eten? Ja, maar dat is niet het geval.

Het Brusselse gerecht waarvan je het water in de mond krijgt

Chloé Roose
Chloé Roose

Garnaalkroketten. Bij Noordzee, Richard, en sinds kort bij Malmö.

Het meest achteruitgaande Brusselse dessert

Een dame blanche. Mijn hele kindertijd in een coupe: het simpelste en meest regressieve dessert dat er bestaat, denk ik.

Het adres met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Le 203', zonder enige twijfel (Waterloosesteenweg 203 in 1060 Brussel)

Brussel wordt vaak vergeleken met andere Europese hoofdsteden. Op voedselvlak is Brussel...

... echt niet slecht, integendeel, in de gemeenten die initiatief nemen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe trends, maar ik denk dat het grootste probleem is dat alles geconcentreerd is in één of twee wijken. Ik denk dat het grootste aantal woongebouwen in Brussel verplaatst moet worden.

Brussel - 100 chefs, 100 vegetarische recepten' Éditions Racine. In de boekhandel vanaf 9 oktober.

Mobiele versie afsluiten