Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-News: 5 nieuwe Brusselse adressen voor een gastronomische herfst
Be Horeca

Be-News: 5 nieuwe Brusselse adressen voor een gastronomische herfst

 

Om komaf te maken met de najaarsblues zijn alle vormen van vertier welkom. En wie zegt er nu neen tegen een aangenaam hapje en drankje met z'n tweeën, het hele gezin of met vrienden. Hier zijn een paar tips om je te helpen testen of je hebt wat ervoor nodig is.
Door Camille Vernin.

1. Manneken Pis Café: leuke verrassing

Manneken Pis Café
Manneken Pis Café

Omwille van het gebouw werd besloten om in de Stoofstraat te gaan wonen, vlak naast Manneken Pis. Het nieuwe concept dat opgestart werd door Charlie Gordow en Jean-Maurice Hinsenkamp, twee jonge ondernemers met flink wat lef, heeft niets te maken met de ouderwetse clichés van het stadscentrum waar zelfs de toeristen van zouden weglopen. Integendeel: wie binnenstapt, ontdekt een warme, bonte plek met hoog trendy gehalte die veel moeite doet om er achteloos uit te zien. Milan La Roche, chef-kok van restaurant St-Kilda, was verantwoordelijk voor het menu. Resultaat: een duurzaam en pretentieloos menu met een vijftiental gerechten om te delen. Twee tips: zorg dat je de kachels in de keuken met Duvel gebruikt en probeer de heerlijke kruiden met aioli, noten- en rozijnensalsa.

Waar? Lievevrouwbroerstraat 31, 1000 Brussel

Wanneer? Van maandag tot en met vrijdag vanaf 's middags. In het weekend vanaf 10u.

mannekenpiscafe.com

2. L'Épicerie Nomad: genieten geblazen

Epicerie Nomade

Met zijn olijfgroene deur en vitrines, zijn indrukwekkende klimop tegen de verweerde gevel en zijn zonnige terras neemt dit restaurant dat veel weg heeft van een buurtwinkel, zijn gasten zo mee naar de Provence. Totaal onverwacht, want het etablissement ligt op een paar stappen van de drukke Louizalaan. Het restaurant is een uitstekende combinatie van gastro-bistro en tapasbar. Op de voorgrond staan Jean Callens, de emblematische figuur van het Callens Café, en haar chef-kok Sandrine. Op het menubord staan alleen aanlokkelijke voorstellen van uiteenlopende herkomst: mouclade, geroosterde inktvis op een bedje van zoete aardappel en gegrilde chorizo, gegrilde reuzengamba's, vitello met gegrilde artisjokken, prosciutto straciatella en pecorino, gekarameliseerde kip met citroen en Thai-rijst. Lekker!

Waar? Keyenveldstraat 56, 1050 Elsene

Wanneer? Van dinsdag tot zaterdag, van 's middags tot 14u en van 18u30 tot 22u15. Geopend op maandag en vrijdag.

epicerie-nomad.be

3. Grabuge: de nieuwste aanwinst

Het etablissement opende onlangs zijn deuren in Sint-Gillis, vlak bij het bekende Café de la Pompe. Bezoekers schuiven aan de toog of aan tafel en maken hun keuze uit gerechten om te delen. Alles smaakt even lekker. De keuken is open, dus het eten kan met zorg worden bereid. Wat staat er op het menu? Toast met varkensvlees of garnalen, een slaatje met runds, mezcal en burrata of beignets van aubergine, mayonaise, sinaasappel en groene peper. De specialiteit van het huis? De 'pizzafish', een volledige vis die in zijn geheel gegrild wordt en opgediend met salsa roja, Thaise basilicum en mozzarella.

Waar? Waterloosesteenweg 179, 1060 Sint-Gillis

Wanneer? De hele week open om 17u tot laat, behalve op dinsdag.

@grabuge.bx

4. Babette, de vaste waarde

Babette

Niet ver van de Kasteleinsbuurt slentert een nieuwkomer langs de Waterloosesteenweg en de Washingtonstraat. Babette is in feite het kleine zusje van Nina, het Italiaanse café-restaurant aan de Begraafplaats van Elsene. Het is hetzelfde team bestaande uit Sara en Asad, met een vergelijkbare hand achter beide concepten: een gezellig interieur met enkele details die het hele verschil maken (beschilderd behang in trompe-l'oeil, poederroze banken, witmarmeren tafeltjes,...). De plek is tegelijk een ode aan reizen en farniente met een Italiaanse geïnspireerde kaart om te delen. Ook op het menu, Pakistaans, Marokkaans en Mexicaans geïnspireerde gerechten: auberginekaviaar op Iraanse wijze, hummus en Libanese labne, Pakistaanse raita, burrata affumicata, taco's met ceviche, trio van samosa's, garnaalkroketten, patatas bravas, of lamstajine.

Waar? Waterloosesteenweg 578, 1050 Elsene

Wanneer? Van maandag tot en met vrijdag van 's middags tot middernacht en op zaterdag van 17u tot middernacht.

babetterestobar.be

5. Romeo: hotelbar, opnieuw bekeken

Romeo

Wie heeft er nog niet van de Mix gehoord? Dit grootschalige project opende in het voorjaar zijn deuren op de voormalige vestiging van de Royale Belge en ligt sindsdien op ieders lippen. Ter plaatse vinden bezoekers een fitnesscentrum, een wellness, een viersterrenhotel, verschillende werkruimten, de food court Le Fox,... maar ook een hele leuke bar op de tweede verdieping. Roméo serveert cocktails en fingerfood. Proef de 'holy guacamole', 'funky fries' (frietjes overgoten met gesmolten kaas) en 'spicy popcorn' onder het genot van een negroni. En niet te missen: op het praktische, veelzijdige terrein kun je (na)zomer in de keuken brengen.

Waar? Vorstlaan 25, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Wanneer? Van zondag tot en met woensdag van 17u tot middernacht en van donderdag tot en met zaterdag van 17u tot laat.

mix.brussels

 

Mobiele versie afsluiten