Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-News: 5 nieuwe adressen om te ontdekken in Brussel
Be Horeca

Be-News: 5 nieuwe adressen om te ontdekken in Brussel

Hout Brussel

 

Wat zijn de places-to-be deze winter? We kijken ernaar uit om je onderweg te zien, zodat je niet hoeft te weten waar je nu naartoe moet.
Deur Camille Vernin

Hout
Hout

1.Timber: op hete kolen

Dit is de nieuwe 'rokerige keuken' van Brussel. Het is een ode aan visie, met lokale en regionale producten bereid met geavanceerde kooktechnieken. Hoewel Belgisch vlees en vis uit duurzame visserij de hoofdrol spelen in de keuken (met gedurende 12 uur gemarineerde Mechelse koekoek, geroosterde zeebaarsfilet of entrecote uit Vlaanderen), zijn groenten hier de echte helden. Het dessert komt van de grill: wat wil je van bevroren peren? Het decor, ontworpen door de Belgische ontwerper Lionel Jadot, combineert verschillende creaties tot een unieke setting. De belangrijkste attractie van de show is de link tussen de waterpartijen en de gordijnen, gemaakt door Krjst Studio, die een origineel, eigen ontwerp creëren.

Waar? Op de tweede verdieping van Mix Brussels, Vorstlaan 25, 1170 Brussel.
Wanneer? Open van maandag tot en met vrijdag van 12 tot 14u en van woensdag tot en met zaterdag van 19 tot 23u.
https://mix.brussels/timber/

 

Nyyo

2. Nyyó: Vietnamese keuken in een nieuw jasje

Nyyó is een nieuw concept in de Baljuwstraat dat is gebaseerd op de Vietnamese keuken. Op het menu van dit sharing food restaurant staan veel Vietnamese gerechten. Petite biedt een unieke selectie van emblematische Vietnamese gerechten. Geen traditionele loempia's, lenterolletjes en dim sum, in plaats daarvan borden vol Thit Kho (buikspek), Shrooms & Noods (boter- en knoflooknoedels met knapperige oesterzwammen), Canh Chua (heekfilet met pittige tomatensaus, ananas en tamarinde) om te delen, onder het genot van cocktails, wijnen of lokale bieren. Het okerkleurige decor wordt gekenmerkt door een minimalistische stijl, met hoge stoelen, aan de bar, in kleine hoekjes, en mooie rode bankjes achterin met uitzicht op de tuin.

Waar? Baljuwstraat 38, 1050 Elsene.
Wanneer? Van dinsdag tot zaterdag van 12 tot 14u en van 18 tot 22u.
nyyorestaurant.com

 

Pizza van de vechtclub

3. Fightclub, pizza alstublieft

Dit nieuwe restaurant in Sint-Gillis biedt een concept dat in ons land nog nooit werd overtroffen: de slice pizza. Met andere woorden, een geweldige pizza zoals in New York: XXL-formaat (50 cm diameter) en ultrazacht. Ik kan mijn pizza per slice of in mijn zak met fluweel bedekken, net als aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Ook cool is dat deze 2.0 pizzeria eveneens wat van een wijnbar heeft: zo vind je op de kaart ook natuurwijn, vermout in al zijn vormen, bier en cocktails. Op de ultra-dure kaart staan twee geweldige klassieke gerechten (margherita en pepperoni) en een doordeweekse pizza. Het menu bevat ook een mix van gerechten om te delen: mac & cheese, polpette mayo, sucrines en ansjovispasta, kruidenfrietjes, geroosterde seizoensgroenten, pistachepesto... De sfeer van de plek houdt het midden tussen een onguur café, een trendy bar en traditionele pizzatent. Ik zou liever in Brooklyn of Philadelphia zijn.

 

Waar? Waterloosesteenweg 50, 1060 Sint-Gillis.
Wanneer? Open van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 23u. Op zaterdag van 11u30 tot middernacht en op zondag van 11u30 tot 18u.
https://www.instagram.com/fightclub1060/tagged/

 

Maguie

4. Magie: waar levende wijnen thuis zijn

Raamstijlen in Klein-blauw boven zwart betegelde muren die het asfalt weerspiegelen. Wie binnenstapt, stoot meteen op een imposante granieten, gezellig chaotische bar. Errond een bonte verzameling tafels en stoelen, en ruwe muren. De omgeving is perfect: geen hekken. Hier kunnen mensen genieten van de natuurlijke schoonheid van het eten dat ze eten, terwijl ze zich tegelijkertijd geen zorgen hoeven te maken (of zich te veel zorgen hoeven te maken) over wat ze eten. Het menu is kort en bondig: andouilles de Vire, Tomme de Rouffigny van rauwe melk, huisgemaakte hummus en geroosterde hazelnoten, rillettes van makreel met pittige karamel en tapenade van groene olijven, en de N°3 'La Coutainvillaise' oesters van Père Gus. Dit alles is bewaard gebleven door het karakteristieke zuurdesembrood van bij Boulengier. Het leukste is dat je de tap-server kunt gebruiken voor € 25 per maand.

Waar? Munthofstraat 86, 1060 Sint-Gillis.
Wanneer? Van donderdag tot maandag van 17u tot middernacht.
https://www.instagram.com/maguie_bxl/

 

Vertigo

5. Vertigo, cocktails & eten

De plek staat ook wel bekend als de tempel van de onuitgesproken geheimen in Brussel. Verborgen achter een geheime gang verwelkomt de beroemde cocktailbar Vertigo al enkele jaren toeristen en stamgasten. Tot nu toe kwamen die hier om te genieten van uitgebreide cocktails met raadselachtige namen: van de "Golden Mistake" tot de "City that never sleeps", en niet te vergeten de "Penicilin" of de "Jalousy Mule". Vandaag waagt Vertigo zich aan eten: Italiaanse keuken met een Aziatische twist, op basis van een kaart samengesteld door chef-kok Carlo Longombardo (voorheen van het Met Restaurant* in Venetië) en bedacht door Fillipo la Vecchia (Osteria Romana). Wat staat er op het menu? Ceviche van tomaat, vitello tonato, teriyaki zalm, geroosterde aubergine met miso, stracciatella gemengd met N'duja Calabrische worst en toast van Fine Bakery met scamorza en oesterzwammen. De komende maanden zullen er food & cocktail pairings samengesteld door Alexis Mosselmans (sinds 8 jaar in Le Jalousy) geserveerd worden.

Waar? Rollebeekstraat 7, 1000 Brussel.
Wanneer? Woensdag en donderdag van 17.00 tot middernacht, vrijdag van 17.00 tot 1.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 1.00 uur en zondag van 12.00 tot middernacht. Geopend op maandag en vrijdag.
vertigobrussels.com

 

Mobiele versie afsluiten