Terugblik evenementen 29 september - 50ste verjaardag MaBru
De opendeurdagen van de Brusselse vroegmarkt maakten hun comeback met hun vijfde editie. MaBru vestigde zich in 1973 aan de Werkhuizenkaai, langs het kanaal van Laken en werd een onbetwist referentiepunt, zowel voor de verscheidenheid aan lokale en internationale producten als voor de kwaliteit van de producten. Met meer dan 100 groothandelaren is de Groothandelmarkt dé supermarkt voor professionals. Ze bieden een breed scala aan producten, van groenten en fruit tot vroege groenten en fruit, groenten en fruit, wilde planten, groenten en fruit, kazen en andere producten, algen en FMCG-voedingswaren, wijnen en andere producten, diepvriesproducten, bloemen en planten.
29 november - Manifestatie voor de toekomst van de Europese hotel- en restaurantsector
HOTREC organiseert een tweejaarlijkse bijeenkomst met Europese brancheorganisaties om haar Manifest voor de Europese Hotel- en Restaurantbranche te presenteren. Het doel van dit stappenplan is om de prioriteiten van de sector uiteen te zetten voor de Europese verkiezingen van 2024, met het oog op de komende ambtstermijn. In de inleiding prijst het Manifest de rol van de Europese instellingen tijdens de zittingsperiode 2019-2024. Ze hebben bijgedragen aan de veerkracht van de sector door de omvang van de coronacrisis in te schatten voor de kmo's en eenmanszaken waaruit de sector grotendeels bestaat. Voor het mandaat 2024-2029 roept HOTREC de Europese instellingen op om na te denken over vier pijlers: het stimuleren en erkennen van de waarde van toerisme op de interne EU-markt, het aanpakken van tekorten aan arbeidskrachten en vaardigheden, het bevorderen van een eerlijk digitaal landschap, het investeren in duurzame en slimme groei en het aanpassen aan de veranderende voorkeuren en gedragingen van consumenten als onderdeel van de digitale en ecologische transitie.
Van 19 tot 21 november - Horeca Expo Gent
Deze beurs, georganiseerd door Easyfairs - Flanders Expo, die fungeert als centraal ontmoetingspunt voor professionals uit verschillende domeinen van de gastronomie en de horeca, mocht alweer heel wat bezoekers ontvangen. Eén van de hoogtepunten was de 'Chef's Place', een exclusieve belevingszone waar selecte exposanten een eersteklas assortiment delicatessen, wijnen, gedistilleerde dranken en decoratieartikelen presenteerden en bezoekers konden deelnemen aan masterclasses om de nieuwste trends en technieken van topchefs te ontdekken.