Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws Horeca Conferentie: Hoe word je een zero waste Horeca vestiging?
Nieuws

Horeca Conferentie: Hoe word je een zero waste Horeca vestiging?

Net als in de vorige artikelen over de Horecaconferentie over de circulaire economie, is het concept nulafval nog steeds weinig bekend.

In feite wordt deze strategie, die bestaat uit het drastisch verminderen van afval uit de eigen zaak door producten te hergebruiken, nog niet op grote schaal toegepast in de horecasector.

Bovendien vereist het een fundamentele verandering in de productie van zowel materialen als producten om dit hergebruik te stimuleren.

Een goed voorbeeld hiervan is de melkfles, die na te zijn opgehaald, gewassen en opnieuw gevuld, opnieuw kan worden gebruikt voor melk of een andere vloeistof.

In deze context doet de horeca het ook goed, met glazen flessen voor softs en alcohol en glazen om ze te serveren. Beide zijn afwasbaar en herbruikbaar.

Dit wordt aangevuld met het recyclen van de frituurolie, een praktijk die in de loop der jaren steeds gebruikelijker is geworden.

In deze context bestaan er organisaties die deze duurzame strategie promoten en die horecagelegenheden kunnen helpen die zich in deze sector willen lanceren.

Horeca TV interviewde Éveline Lambertz, projectmanager bij Groupe One, die namens Leefmilieu Brussel de oproep voor zero-waste projecten voor levensmiddelendetaillisten en de horeca faciliteert.

Lees zijn interview.

Mobiele versie afsluiten