Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws Een nieuwe keuken voor het beroepsonderwijs: de horecaopleiding wordt gemoderniseerd
Nieuws

Een nieuwe keuken voor het beroepsonderwijs: de horecaopleiding wordt gemoderniseerd

Foto: EFP

Horeca - een sector met tekorten die worstelt om aan te werven 

Volgens cijfers van de Fédération Horeca vertegenwoordigt de horecasector een belangrijke sector in Brussel. Er werken bijna 25.000 mensen in 5.000 bedrijven.

Deze De arbeidsmarkt wordt echter geconfronteerd met een paradoxale situatie: hoge werkloosheid hoge werkloosheid, ook al is die de laatste jaren gedaald, en moeilijkheden aanwerving.

Op staan de beroepen van chef-kok, slager, bakker en patissier nog steeds op de staan nog steeds op de Actiris-lijst van beroepen waarvoor een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten bestaat. tekort aan arbeidskrachten is.

Als reactie op deze situatie hebben twee ministers hun krachten gebundeld om de opleiding in de sector te ondersteunen sector: Fadila Laanan, minister-president van het COCOF College, verantwoordelijk voor de Begroting verantwoordelijk voor de begroting en Didier Gosuin, de minister verantwoordelijk voor Beroepsopleiding. Opleiding.

A 450.000 euro is toegekend aan EFP, een alternerend opleidingscentrum in Brussel in Brussel, om een gloednieuwe professionele keuken en een educatief educatief restaurant.

Geavanceerde infrastructuur

Vincent Giroul, directeur van EFP: "Deze investering is van vitaal belang voor ons.

Onze Ons doel is om onze auditors te voorzien van state-of-the-art faciliteiten die de nieuwste technologieën om de kwaliteit en uitmuntendheid van onze trainingen.

Deze nieuwe keuken zal van alle gemakken zijn voorzien: pizza-, brood- en stoomovens, een groeikamer kamer, vacuümsealer, koelcellen, wijnkelder en cocktailbar. cocktailbar. Dankzij de veelzijdigheid van de keuken zullen er 8 secties kunnen worden opgeleid opleiding: kok, eetzaalmanager, pizzabakker, barman, bakker, patissier, microbrouwer en ijsmaker.

Een investering in de strategie Brussel 2025 

Deze Deze investering is in lijn met de Strategie 2025 voor Brussel.

Horeca en agrovoedingsindustrie is een van de prioriteiten van de regio. prioriteiten.

Doelstelling de Brusselse economie ondersteunen in werkgelegenheidsscheppende beroepen en de bevolking van de voedingsindustrie in Brussel te herontdekken.

Het 2020-opleidingsplan breidt ook zijn doelstellingen uit en introduceert 44 maatregelen om de kwalificaties van de Brusselaars te verbeteren. Deze omvatten kwaliteit van opleiding en infrastructuur.

Samen met Syntra en het CERIA CEFA, die profiteren van onze pedagogische ateliers, werken we in dezelfde richting en streven we gemeenschappelijke doelstellingen na: de vaardigheden van jongeren in opleiding verbeteren, hen kwaliteitsmateriaal aanbieden en zo de tewerkstellingsgraad in Brussel verhogen en de Brusselse economie nieuw leven inblazen.

Mobiele versie afsluiten