Horeca Federatie

En wat nog meer?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Les statistiques le prouvent, l’Horeca subit une importante crise. De grandes maisons anciennes mettent la « clé sous le paillasson » ou déposent leur bilan.

Desondanks blijven onze vestigingen gastvrijheid bieden, op momenten dat anderen rustenDe bediening, brood en boter en vaak een paar hapjes, het aperitief of de koffieschenker.

Dit is hun eigen verantwoordelijkheid en de "marketing" wordt overgelaten aan het oordeel van elke ondernemer of handelaar.

Salarissen in de horeca worden betaald op basis van een vast salaris of een percentage van de omzet. Die "in de aanbieding" hebben een directe invloed op de lonen van het personeel dat betaald wordt op basis van een "percentage van de dienst".

De Federatie Horeca-Brussel, die een belangrijke sector van de economie van onze regio vertegenwoordigt, die, in tegenstelling tot andere sectorenEen bedrijf dat niet verhuist, ondanks zijn moeilijkheden, kan niet begrijpen waarom de wetgever een van zijn ondernemer-handelaars zou dwingen om zich te bemoeien met zijn marketing en het te dwingen om het ene of het andere product aan te bieden.

Vandaag is het water, en morgen kan het bier, wijn of dessert zijn. Onze Brusselse professionals zullen met een accent zeggen: "Wat is al die drukte?" en iedereen zal het begrijpen.

De Horecafederatie zegt NEE.

Water aanbieden betekent snijden in de salarissen van onze werknemers. Daar is geen sprake van.

Als sommigen brood, boter, een aperitief of een koffiemachine aanbieden, is dat hun keuze en hun marketing. Ze runnen hun bedrijf zoals zij dat willen. Het is niet aan de "overheid" om het marketingbeleid van een ondernemer te bepalen.

De horeca geeft op veel gebieden het goede voorbeeld. Bijvoorbeeld: water, bier en frisdrank komen de etablissementen binnen in glazen verpakkingen die door de leverancier worden teruggenomen en terug in het circuit worden gebracht. Wijnen worden ook gebracht in glazen flessen die gerecycled worden. Dit is een belangrijke bijdrage aan het milieu.

De horeca hoeft niets te leren over het grote probleem van plastic afval. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor supermarkten, met hun plastic verpakkingen.

En tot slot. De bestellingen van water vertegenwoordigen een enorm bedrag en zijn een bron van inkomsten voor de bedrijven die het water produceren. Water is goed voor 5 tot 7,5 % van de omzet van een restaurant.

Er staat ook een belangrijk deel van de Belgische economie op het spel[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row].

Mobiele versie afsluiten