Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws Een gratis Goodfood facilitator dienst voor Horeca! Een gratis Goodfood facilitator dienst voor Horeca!
Nieuws Coronavirus

Een gratis Goodfood facilitator dienst voor Horeca! Een gratis Goodfood facilitator dienst voor Horeca!

Mix van rijpe verse biologische groente in de houten kist op de grond

-> Tendance durable: de Good Food channel facilitator: een gratis service voor professionals.

De sectorfacilitator stimuleert een match tussen de vraag in Brussel naar duurzame voeding (Belgische producten, geconsumeerd in het seizoen, geproduceerd met een minimale impact op het milieu) en het Belgische aanbod. Het doel is om duurzame Belgische voedingsproducten op de Brusselse markt te brengen via korte, ecologische kanalen (BtoB).

Leefmilieu Brussel lanceert de "Good Food sector facilitator": een GRATIS informatie- en ondersteuningsdienst om het Belgische aanbod van duurzame voedingsproducten af te stemmen op de professionele vraag in Brussel (van kantines, winkels, restaurants, enz.).

De bevoorradingsketenfacilitator richt zich enerzijds tot Brusselse kleinhandelaars, verwerkers, restaurants, kantines, ondernemers, enz. en anderzijds tot Belgische (Brusselse, Waalse en Vlaamse) verwerkers en producenten die een duurzame aanpak hanteren en graag lokaal aankopen. De dienst wordt ontwikkeld in het kader van de Good Food Strategy.

Met deze steun wil Leefmilieu Brussel :

- De consumptie van lokale seizoensproducten aanmoedigen door een ruimer aanbod aan producten in Brussel;

- het aanbod en het volume van duurzame producten (biologisch, lokaal, enz.) in verkooppunten in het hele Brusselse Gewest vergroten;

- bijdragen aan een eerlijke vergoeding voor elke schakel in de keten;

- inspelen op de vraag van professionals die met lokale producten willen koken, en deze vraag stimuleren door het aanbod te vergemakkelijken.

Er staat een team van tweetalige experts klaar om voedingsprofessionals te helpen:

- hen informeren en ondersteunen bij hun projecten voor het korte en ecologische circuit (diagnose en identificatie van uit te voeren acties, netwerken met bestaande initiatieven, enz;)

- breng ze in contact met de juiste mensen voor verwijdering of levering;

- hen ondersteunen bij het in de praktijk brengen van hun plannen en het verbeteren van hun praktijken;

- Synergieën creëren tussen spelers en projecten;

- Onderzoek of optimaliseer logistieke oplossingen;

Praktisch gezien kan deze service :

- Brusselse inkopers helpen om leveranciers te vinden en hun behoeften te identificeren;

- Zoek creatieve oplossingen om gedeelde logistiek op te zetten met vergelijkbare spelers;

- Boeren helpen om manieren te vinden om hun producten op de Brusselse markt te verkopen.

Deze nieuwe dienst, aangeboden door Leefmilieu Brussel, zal evolueren in functie van de behoeften van de stakeholders. Netwerkactiviteiten, opleidingen en evenementen die in het kader van deze dienst worden georganiseerd, zullen de dienst verrijken.

Laten we samen lokale voedselketens creëren en stimuleren. De Good Food netwerk facilitator is er om je te helpen bij het opstarten of voortzetten van je inspanningen in deze richting.

Aarzel niet om contact op te nemen: facilitateurfiliere@goodfood.brussel - 02 563 49 30


-> Duurzame trend: de Good Food ketenfacilitator: een gratis dienst voor professionals.

De ketenfacilitator stemt de Brusselse vraag naar duurzame voeding (Belgische producten, geconsumeerd in het seizoen, geproduceerd met een minimale milieu-impact) af op het Belgisch aanbod. Het doel van deze dienst is om Belgische producten via korte en ecologische ketens (BtoB) op de Brusselse markt te brengen.

Leefmilieu Brussel lanceert de 'Good Food Ketenfacilitator': een GRATIS informatie- en begeleidingsdienst met als doel het Belgische aanbod van duurzame voedingsproducten en de Brusselse professionele vraag (van kantines, winkels, restaurants, ...) op elkaar af te stemmen.

De ketenfacilitator richt zich tot de Brusselse handelaars, verwerkers, restaurants, kantines, ondernemers... enerzijds en de Belgische (Brusselse, Vlaamse en Waalse) verwerkers en producenten die een duurzame aanpak en lokale afzet hanteren anderzijds. Het project maakt deel uit van de Good Food Strategy.

Via deze dienst wil Leefmilieu Brussel onder andere:

- de consumptie van lokale seizoensproducten stimuleren door een breder aanbod in Brussel

- het aanbod en het volume van duurzame producten (bio, lokaal...) verhogen in de verkooppunten in heel Brussel

- bijdragen tot een juiste vergoeding voor elke schakel van de keten

- tegemoetkomen aan de vraag van professionals die willen koken met lokale producten en deze vraag stimuleren door de bevoorrading te vergemakkelijken

Het tweetalig team experten staat gratis klaar voor de professionals van de voedselketen (BtoB) om:

- hen te informeren en te begeleiden in hun project rond korte en ecologische ketens (diagnostiek en identificatie van te ondernemen acties, in relatie brengen met bestaande initiatieven, ...)

- hen in contact te brengen met de juiste personen wat afzet of levering betreft

- Begeleiding om een project vorm te geven en de praktijken te verbeteren

- Synergiën tussen actoren en projecten te creëren

- Logistieke oplossingen te zoeken of te optimaliseren

Enkele voorbeelden van projecten kunnen zijn:

- Brusselse inkopers helpen bij hun zoektocht naar leveranciers en het bepalen van hun behoeften

- Creatieve oplossingen vinden zoals gedeelde logistiek met gelijkaardige spelers

- Landbouwers helpen om oplossingen te vinden voor de verkoop van hun goederen op de Brusselse markt

Deze nieuwe organisatie, opgericht door Leefmilieu Brussel, zal evolueren in functie van de noden van de betrokken spelers. Netwerkactiviteiten, opleidingen en evenementen in het kader van deze dienst zullen de dienst verrijken. Samen kunnen we lokale partnerschappen creëren en stimuleren. De Good Food ketenfacilitator is er om u op weg te helpen of uw inspanningen in deze richting voort te zetten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen: ketenfacilitator@goodfood.brussels - 02 563 49 30

Mobiele versie afsluiten