Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws HERINNERING - Laatste maatregelen Coronavirus - details over de sociale bubbel en het aantal mensen per tafel?
Nieuws Coronavirus

HERINNERING - Laatste maatregelen Coronavirus - details over de sociale bubbel en het aantal mensen per tafel?

-> Ministerieel besluit van 28 juli 2020

-> probleem met het verzamelen van contactgegevens -> download het formulier met contactgegevens of de gratis QR-code die automatisch klantgegevens voor je verzamelt.

-> Download het gegevensregistratieformulier, de gids voor een veilige herstart van de horeca en het informatiemateriaal voor klanten.

Het nieuwe Coronavirus? maatregelen

Overwegende dat deze ongunstige ontwikkeling ook een verlaging van het maximum aantal mensen dat mag deelnemen aan
bepaalde bijeenkomsten; dat de deskundigen er herhaaldelijk op hebben gewezen dat dansen in deze context een zeer hoog risico van overdracht van het virus met zich meebrengt; dat dansen blijft daarom verboden in horecagelegenhedenen bij bepaalde soorten toegestane evenementen;

Ministerieel besluit van 28 juli 2020 - art 3 - welke maatregelen voor de horeca?

Art. 3 Artikel 5 van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 betreffende de
noodmaatregelen om de verspreiding van het COVID-19 coronavirus te beperken
wordt vervangen door

"In bedrijven in de horeca is ten minste de
De volgende specifieke voorwaarden zijn van toepassing op de ontvangst van klanten:

1° de tafels zo opgesteld zijn dat de onderlinge afstand minstens 1,5 meter bedraagt, tenzij de tafels gescheiden zijn door een plexiglaswand of een gelijkwaardig alternatief van minstens 1,8 meter hoog;

2° er zijn maximaal 10 personen per tafel toegestaan;

3° alleen zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan;

4° elke klant moet aan zijn eigen tafel blijven zitten;

5° een masker of, als dit om medische redenen niet mogelijk is, een gelaatsscherm moet worden gedragen door
kamer;

6° een masker of, als dit om medische redenen niet mogelijk is, een gelaatsscherm moet worden gedragen door
keuken;

7° bardienst is niet toegestaan, met uitzondering van éénpersoonszaken op een afstand van 1,5 meter;

8° terrassen en openbare ruimten moeten worden ingericht volgens de voorschriften van de gemeentelijke overheid en met inachtneming van de volgende principes
gelden dezelfde regels als binnen;

9° cafés en restaurants mogen open blijven vanaf hun gebruikelijke openingstijd tot één uur 's morgens, tenzij het gemeentebestuur hen verplicht vroeger te sluiten, en moeten vanaf één uur 's morgens gesloten blijven gedurende een ononderbroken periode van ten minste vijf opeenvolgende uren;

10° de contactgegevens, die beperkt kunnen zijn tot een telefoonnummer of e-mailadres, van één klant per tafel moeten bij aankomst worden geregistreerd en gedurende 14 kalenderdagen worden bewaard om later gemakkelijker contact te kunnen zoeken. Deze gegevens mogen voor geen enkel ander doel worden gebruikt dan de bestrijding van COVID-19, ze moeten na 14 kalenderdagen worden vernietigd en klanten moeten hier uitdrukkelijk toestemming voor geven. Klanten die dit weigeren, wordt bij aankomst de toegang tot het etablissement geweigerd."

-> Download het gegevensregistratieformulier en het informatiemateriaal voor klanten.

De Fédération Horeca Bruxelles biedt u een QR code generator om uw klanten te traceren in geval van een controle. 

Om contactgegevens te vereenvoudigen na de nieuwe Coronavirus-maatregelen, stelt de Brusselse Horecafederatie een QR-codegenerator ter beschikking om ervoor te zorgen dat uw klanten getraceerd kunnen worden.

-> vul het registratieformulier in om te registreren.

Mobiele versie afsluiten