-> Bars en restaurants kunnen op 1 mei weer open.
-> Fabian Hermans, directeur van de Horeca Brussel federatie: "We hadden liever gehad dat de horeca van de paasvakantie had kunnen profiteren. De overheid heeft niet naar ons geluisterd", we hopen dat er steun komt om ons draaiende te houden".
(RTL interview).
De beheerder van Horeca Brussel reageerde op vrijdag 5 maart op de aankondiging van de nieuwe maatregelen van het overlegcomité.
Fabian Hermans, directeur van Horeca Brussel, had liever gezien dat zijn sector van de paasvakantie had kunnen profiteren. Aan het einde van de overlegvergadering op 5 maart werd echter besloten dat de heropeningsdatum voor horecazaken 1 mei zal zijn. Zijn collega's aan de kust en in de Ardennen zullen dus niet kunnen profiteren van het toerisme. "De regering heeft ons niet gehoord".Fabian Hermans klaagt. "Dus nu zijn er vooruitzichten, voegt hij eraan toe. We hopen dat er steun komt".
Geen onderscheid tussen etablissementen met en zonder terras
Wat betreft de heropening van alle horecagelegenheden op 1 mei, vindt Fabian Hermans dat het beter was om geen onderscheid te maken tussen horecagelegenheden met en zonder terras: "Je kunt naar het restaurant gaan, je kunt naar het terras gaan en je mag niet naar het toilet (...) We zijn niet in Capri of Malaga, dus het is belangrijk om binnen te kunnen"..