Federatie Horeca Brussel Nieuws Sector Cafés Koffie - een product om te vernieuwen voor uw café/bar?
Cafés

Koffie - een product om te vernieuwen voor uw café/bar?

De trend naar gezouten koffie - het ontdekken waard?

Zwart, melk of zoet? Koffie is al lang een klassieker in cafés en bars en lijkt in drie eenvoudige categorieën te vallen. Na de opkomst van gourmetkoffie kan nu ook hartige koffie aan de lijst worden toegevoegd.

Zout in je koffie? Waarom niet? Een wetenschappelijke studie in het tijdschrift Nature heeft aangetoond dat een vleugje zout de bitterheid van koffie vermindert, wat beginners vaak onaangenaam vinden, en alle aroma's van de genoten koffie naar boven haalt.

Een vleugje zout is al een trend, maar wordt al lang gebruikt in zoete en hartige gerechten zoals gezouten boterkaramel en chocolade met een vleugje zout.

Is hartige koffie de volgende trend voor barista's?

Nu we het toch over koffietrends hebben, zijn er vijf nieuwe manieren om je menu te diversifiëren.

 

Super koffie?

Vitale paddenstoelen, maca, cucurma en lucuma in poedervorm kunnen een eenvoudig kopje koffie veranderen in een oppepper voor het moreel, uithoudingsvermogen of zelfs een anti-verouderingseffect. Het enige wat je hoeft te doen is een snufje poeder toevoegen, waardoor het in het begin een speciale smaak heeft, maar op de lange termijn een aangename.

 

Koud brouwsel 

Een andere bijzondere trend is koud gebrouwen koffie, die wordt bereid met koud water en veel langer (tussen 18 en 20 uur) laat trekken dan een traditionele koffie.

 

De Nitro 

Nitro" is koude koffie waaraan stikstofgas wordt toegevoegd met behulp van een biertapmachine of hevel, waardoor een nieuw soort koffie ontstaat ergens tussen ijskoffie, thee en bier in.

Het resultaat is een zachtere, romigere en licht bruisende koffie met een licht schuim dat geserveerd kan worden in een soort bierglas. Deze koffie is een groot succes in de Verenigde Staten, waar het merk Starbucks hem op de markt brengt.

 

Gotische latte 

Dit is de zwartste koffie op de lijst, dankzij het gebruik van geactiveerde houtskool, die de koffie gitzwart maakt en giftige stoffen en bacteriën vasthoudt, waardoor het een 'detox'-effect heeft dat erg handig is als je 's ochtends wakker wordt.

 

 "Koffie met ei 

Hier is een Vietnamese koffie die sommige mensen misschien zal verrassen. Het is een koffie met daarop een rauwe eierdooier en gezoete gecondenseerde melk. Het resultaat doet denken aan een tiramisu en zal fijnproevers zeker bevallen.

 

Erwtenbloem" koffie "

Erwtenbloemenkoffie is een koffie waaraan een paar gedroogde blauwe erwtenblaadjes zijn toegevoegd, waardoor het een blauwachtige kleur krijgt. Als je een paar druppels citroen toevoegt, verandert de drank van blauw naar violet. Om te zetten gedroogde bloemblaadjes voor thee.

 

Mobiele versie afsluiten