Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws "Geen muziek betekent geen betaling" Klassenactie tegen Unisono/Sabam gaat door!
Nieuws Coronavirus

"Geen muziek betekent geen betaling" Klassenactie tegen Unisono/Sabam gaat door!

-> "Geen muziek betekent geen betaling" De class action tegen Unisono/Sabam wordt voortgezet.

Actie van Dermagne en Unisono: SNI en Horeca Brussel wachten af...

De SNI en Horeca Brussel hebben vernomen dat de regering van plan is 19 miljoen euro vrij te maken om "artiesten te compenseren voor het verlies aan auteursrechten". De twee organisaties, die een collectieve rechtszaak hebben aangespannen tegen Unisono, blijven voorzichtig maar open: "We willen nog steeds dat alle bedrijven die verlies hebben geleden hun rekening verlaagd zien in verhouding tot de duur van de sluiting". Ze wachten daarom af welk voorstel er wordt gedaan voor alle betrokken Unisono-gebruikers, maar waarschuwen nu al dat ze geen genoegen zullen nemen met kruimels.

De SNI en Horeca Brussel hebben kennis genomen van de aankondiging van de regering op vrijdag door de minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne, dat ze van plan is 19 miljoen euro vrij te maken om, in zijn woorden, "artiesten te compenseren voor verliezen in auteursrechten".

De SNI en Horeca Brussel blijven echter voorzichtig met deze aankondiging. De collectieve actie tegen Unisono/Sabam wordt voortgezet.Deze actie heeft tot doel het motto van de 2 federaties te bekrachtigen: "Geen muziekuitzendingen betekent geen betaling". Het is niet normaal om een vergoeding te moeten betalen voor het uitzenden van muziek tijdens een periode van verplichte sluiting. Het "symbolische gebaar" dat Unisono/Sabam in mei 2020 maakte door een korting van een maand toe te kennen, was volgens hen ruim onvoldoende.

Hoewel ze nog steeds de noodzaak erkennen om artiesten, componisten en uitgevers te vergoeden, blijven de organisaties eisen dat Unisono/Sabam deze licentie verlaagt in verhouding tot de duur van de sluiting. "Met deze class action willen we Unisono/Sabam aansporen om weer om de tafel te gaan zitten en een eerlijke oplossing voor iedereen te vinden. De aankondiging van de regering is misschien een eerste stap". Volgens de twee organisaties moeten ze afwachten welk voorstel er komt voor alle betrokken Unisono-gebruikers. "We zijn redelijke organisaties, maar nemen onder geen beding genoegen met kruimels. Het is onze taak om onze leden te verdedigen. Unisono zal een substantieel gebaar moeten maken.


-> Geen muziekdistributie betekent geen betaling" De class action die tegen Unisono/Sabam is aangespannen wordt voortgezet.

Gebaar van Dermagne en Unisono: SNI en Horeca Brussel wachten af...

De SNI en Horeca Brussel hebben kennis genomen van het voornemen van de regering om 19 miljoen euro vrij te maken om "kunstenaars te compenseren voor het verlies van hun auteursrechten". De twee organisaties, die een collectieve actie tegen Unisono hebben aangespannen, blijven voorzichtig maar open: "Onze wens is nog steeds dat alle bedrijven die verlies hebben geleden, hun rekening verlaagd kunnen zien in verhouding tot de duur van de sluiting". Zij zullen dus afwachten welk voorstel zal worden gedaan voor alle betrokken Unisono-gebruikers, maar zij waarschuwen nu al dat zij geen genoegen zullen nemen met kruimels.

De SNI en Horeca Brussel hebben nota genomen van het feit dat de regering vrijdag bij monde van de minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne, heeft aangekondigd 19 miljoen euro te willen vrijmaken om, volgens hem, "het verlies van de rechten van kunstenaars te compenseren".

De SNI en Horeca Brussel blijven echter voorzichtig met deze aankondiging. De class action die tegen Unisono/Sabam is aangespannen, wordt voortgezet.Deze actie heeft tot doel het motto van de 2 federaties "Geen muziekverspreiding betekent geen betaling" te bekrachtigen. Het is inderdaad niet normaal dat voor het uitzenden van muziek gedurende een periode van verplichte sluiting een royalty moet worden betaald. Het "symbolische gebaar" dat Unisono/Sabam in mei 2020 heeft gemaakt om een verlaging met één maand toe te kennen, was volgens hen ruim onvoldoende.

Hoewel zij nog steeds de noodzaak erkennen om kunstenaars, componisten en uitgevers te vergoeden, blijven de organisaties van Unisono/Sabam een verlaging van deze vergoeding eisen naar rato van de duur van de sluiting. "Met deze collectieve actie willen we Unisono/Sabam ertoe aanzetten weer rond de tafel te gaan zitten en een eerlijke oplossing voor iedereen te vinden. De benoeming van het bestuursorgaan is een eerste stap. Volgens de twee organisaties zullen zij moeten afwachten welk voorstel zal worden gedaan voor alle betrokken Unisono-gebruikers. "Wij zijn redelijke organisaties, maar we nemen geen genoegen met minder. Onze rol is om onze leiders te volgen. Unisono heeft een enorm potentieel.

Mobiele versie afsluiten