Volgens de laatste gezondheidscijfers is de gezondheidssituatie momenteel niet erg goed. We blijven echter strijden voor een volledige heropening van de horeca op 1 mei, wat essentieel is als onze sector wil overleven.
Een plan om de horeca te ondersteunen? Het horecaplan is in onderhandeling!
De Fédération Horeca Bruxelles en haar zusterorganisaties onderhandelen met de federale overheid over het plan "reboost Horeca".
Het plan, dat op 26 maart wordt aangekondigd, omvat :
1) De btw-verlaging, die cruciaal is voor de heropening van de horeca. Een verlaging die op het moment van de eerste deconfiniëring het gewenste effect had.
2) een verlaging van de socialezekerheidsbijdragen en belastingen op de salarissen van onze werknemers, twee essentiële maatregelen om banen in de horeca veilig te stellen.
-> Meer informatie over dit plan van de drie cateringfederaties?
Deze twee maatregelen, samen met de 11 andere in het plan, moeten het voortbestaan en de heropening van onze sector garanderen. Dit alles is nodig om het hoofd te bieden aan de daling van het aantal plaatsen in onze instellingen en het feit dat de bezoekersaantallen zich maar moeilijk zullen herstellen.
Massale steun van het publiek is cruciaal als we willen heropenen!
We hopen ook op massale steun van het publiek voor een snelle terugkeer naar onze vestigingen om de cashflow die nodig is voor het overleven van onze sector weer op te bouwen.
De Tetra-bonus moet dringend online worden gezet!
Betreffende, Tetra premiumWe vragen de Brusselse regering om deze bonus zo snel mogelijk online te brengen om onze ondernemers, die er dringend nood aan hebben, te compenseren.
Praktisch niveau?
De Fédération Horeca Bruxelles heeft haar uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat deze premie zoveel mogelijk Horeca-ondernemers ondersteunt door :
1) een daling van het percentage van de verkoop.
2) de vergelijking tussen het 4e kwartaal van 2020, d.w.z. het slechtste kwartaal, en het 4e kwartaal van 2019.
3) het opnemen van zelfstandige cateraars zonder personeel.
We hebben gevochten om ervoor te zorgen dat zelfstandigen zonder personeel ook steun zouden krijgen. Deze eis werd gesteund door de Brusselse regering ondanks het verzet van de Brusselse vakbonden.
------------------------------------
De Horeca zou in mei weer open moeten kunnen en profiteren van het Horeca reboost plan!
Volgens de laatste gezondheidscijfers is de gezondheidssituatie op dit moment niet erg goed.
Wij blijven echter strijden voor een algemene heropening van de horeca op 1 mei, wat een essentiële voorwaarde is voor het voortbestaan van onze sector.
Een plan om de horeca te steunen? Er wordt onderhandeld over het Horeca reboost plan !
De Horeca Brussel Federatie en haar zusters onderhandelen met de federale regering over het plan "Horeca reboost".
Dit plan, dat op 26 maart moet worden bekendgemaakt, omvat :
1) de verlaging van de BTW, die van essentieel belang is voor de heropening van de Horeca. Een vermindering die bij de eerste deconfinitie inderdaad de verwachte effecten had opgeleverd.
2) de verlaging van de sociale lasten en de fiscale lasten op de salarissen van onze werknemers; twee essentiële maatregelen om de werkgelegenheid in de horeca in stand te houden.
-> Meer informatie over dit plan van de drie Horecafederaties ?
Deze twee maatregelen, alsmede de 11 andere die in dit plan zijn opgenomen, moeten het voortbestaan en de heropening van onze sector waarborgen. Dit zal helpen om het aantal plaatsen in onze scholen en instellingen te verminderen en de aanwezigheidsfrequentie te verhogen.
Een massale steun van de bevolking is cruciaal voor de heropening!
We hebben ook gekozen voor een enorme vermindering van het werk om ervoor te zorgen dat we in onze winkels kunnen blijven werken, zodat de opslagruimte, die essentieel is voor de revisie van onze sector, kan worden gebruikt voor bendes.
De Tetra premie moet dringend online gezet worden!
Wat de Tetra-premie betreft, vragen wij de Brusselse regering deze premie zo snel mogelijk online te zetten om onze ondernemers die in levensnood verkeren, schadeloos te stellen.
Op een praktisch niveau?
De Horecafederatie Brussel heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat deze premie een zo groot mogelijk aantal horecaondernemers steunt door
1) de daling van het percentage van de omzet.
2) de vergelijking tussen het 4e kwartaal van 2020, d.w.z. het slechtste kwartaal, en het 4e kwartaal van 2019.
3) de opneming van de zelfstandige horeca zonder personeel.
Wij hebben er inderdaad voor gestreden dat ook zelfstandigen zonder personeel worden gesteund. Deze eis werd door de Brusselse regering gesteund, ondanks het verzet van de Brusselse vakbonden.