Federatie Horeca Brussel Nieuws Horeca Federatie Hal G van de Brusselse Marché Matinal is genoemd naar de Brusselse chef-kok Jean-Pierre Bruneau!
Horeca Federatie

Hal G van de Brusselse Marché Matinal is genoemd naar de Brusselse chef-kok Jean-Pierre Bruneau!

Een van de vijf zalen van de Brusselse Marché Matinal heeft vanochtend een naam gekregen als eerbetoon aan een van de meest bekroonde chef-koks van Brussel, Jean-Pierre Bruneau.

Als trouwe klant en vriend van de markt sinds 42 jaar is Jean-Pierre Bruneau in de loop der jaren een ware ambassadeur geworden van dit historische gastronomische mekka, waar hij bijna dagelijks inkopen deed voor zijn restaurant.

Hij komt oorspronkelijk uit Namen en opende zijn restaurant "Bruneau" in 1975, aan de voet van de basiliek van Koekelberg.

Met een Michelinster in 1977, een tweede in 1982 en een derde in 1988, die hij behield tot 2004, was Jean-Pierre een van de eersten die groenten in de haute cuisine eerde.

In januari 2018 heeft Jean-Pierre Bruneau zijn schort ingeleverd voor een welverdiend pensioen. Jean-Pierre heeft vele chefs opgeleid die nu hun eigen restaurants hebben, waaronder Karen Torosyan, David Martin, Axel Colonna-Cesari en Thomas Locus.

Deze uitzonderlijke prestatie werd toegejuicht door de vele aanwezige leden van de Fédération Horeca Bruxelles, waaronder haar voorzitter Philippe Trine.

Hal G bij Mabru

Markthal G, gebouwd in 1982 en met een oppervlakte van meer dan 8.000 m2, is gewijd aan gastronomische producten zoals wild, gevogelte, zeevruchten, kaviaar, zuivelproducten en vleeswaren, en draagt nu de naam van de beroemde chef-kok Jean-Pierre Bruneau.

Ter gelegenheid hiervan heeft chef Bruneau persoonlijk deelgenomen aan de receptie die te zijner ere werd gehouden, omringd door de burgemeester van Brussel, Philippe Close, en een aantal sterrenchefs, waaronder Karen Torosyan, Stefano Spinelli, Eddy Munster en andere prominenten uit de gastronomie, die aanwezig wensten te zijn bij dit passende eerbetoon.

Prins Laurent vereerde de gelegenheid ook met een bezoek.

Een groot bord op de groene gevel van de zaal en een gedenkplaat aan de ingang van zaal G werden onthuld met de naam van Jean-Pierre Bruneau. Laurent Nys, algemeen directeur van de vzw Mabru, vindt het essentieel om de banden tussen de actoren van de gastronomische uitmuntendheid te benadrukken.

Chef-koks en detailhandelaars zijn altijd samen op zoek geweest naar producten die kwaliteit en innovatie combineren, in de hoop onze tafels op te fleuren en de eindconsument te verrassen.

De Ochtendmarkt - de buik van Brussel!

De Marché Matinal de Bruxelles, een groothandelsmarkt met de bijnaam "de buik van Brussel", biedt een zeer breed scala aan producten voor "kleine" en "grote" winkeliers, kruideniers en supermarkten, voedingsspecialisten, rondtrekkende tuinders, inkopers voor lokale overheden, traiteurs en "chef-coqs".

Meer dan 100 producenten en groothandelaars in 5 verkoophallen bieden fruit en groenten, primeurs, vlees, vleeswaren, gevogelte en wild, vis en schaaldieren, kaas en zuivel, cash & carry, bloemen en planten.

Het terrein van 14 hectare ontvangt gemiddeld meer dan 22.000 bezoekers per maand en elke week passeert tussen de 8 en 10.000 ton aan producten.

Op de site werken tussen 500 en 700 mensen. Mabru is met 26.000 zonnepanelen de grootste fotovoltaïsche installatie van het Brussels Gewest.

Mobiele versie afsluiten