Federatie Horeca Brussel Nieuws Sector Restaurants Ontdek de Horeca Zomer Academie
Restaurants

Ontdek de Horeca Zomer Academie

Training om de vaardigheden van je studenten te verbeteren en ze de arbeidsmarkt op te krijgen!

De Horeca Zomer Academie wil de schoolopleiding van jongeren aanvullen met specifieke vaardigheden die aansluiten bij de behoeften van bedrijven.

Deze opleiding gaat gepaard met een professionele begeleiding op weg naar tewerkstelling (opvolging door een Actiris-adviseur gespecialiseerd in Horeca, eventuele contacten met werkgevers, ...). Ze vindt plaats tijdens de eerste 3 weken van juli in het Horeca Forma Be Pro Centrum in Anderlecht.

Deelnemers kunnen kiezen voor de Dining Room groep of de Kitchen groep en moeten tussen de 18 en 30 jaar oud zijn, ingeschreven staan bij Actiris en een opleiding of training in de horeca hebben afgerond of enige eerste werkervaring in de sector hebben.

Om u te helpen meer te weten te komen over deze opleidingsmogelijkheid, interviewde Horeca TV de instructeurs van de sommelier- en kookcursussen: Véronique LIDBY, Oenologue & Sommelier Conseil, tijdens haar cursus "sommelier" en Eric Patigny - Meesterkok van België' 2010, al 15 jaar vice-voorzitter van Euro toques, tijdens de cursus "vacuümkoken".

De Horeca Zomer Academie 2019 cursussen:

Training in de klas

  • Professionaliteit in de sportschool: de basisbeginselen op een rijtje
  • Professionele ontvangst en service
  • Barman
  • Nederlands in Horeca
  • Adviseren over en verkopen van producten van het menu
  • Wijnkennis en service
  • Communicatie en professionele houding
  • Sommellerie
  • Bedrijfsbezoeken

Opleiding keuken

  • Professionaliteit in de keuken: een overzicht van de basisbeginselen
  • Goede hygiënepraktijken en HACCP
  • Vacuümkoken
  • Duurzaam voedsel
  • Lokale keuken
  • Gastronomische keuken in brasseries (Bistronomie)
  • Communicatie en professionele houding
  • Bedrijfsbezoeken

 

Mobiele versie afsluiten