Van 11 tot 14 mei 2023 wordt de emblematische site van Tour & Taxis opengesteld met foodtrucks en streetfoodstands tijdens de tweede editie van StrEat Fest.
Een nieuwe en langverwachte editie
In 2022 worden 9.000 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het rijke programma van het Brusselse festival. In totaal hebben niet minder dan 50 chefs en restaurants, 50 workshops, 1 markt en 40 concerten, dj's en artiesten de site van Tour & Taxis opgeschud tijdens 4 dagen van ontdekkingen. Tatou Production is dit jaar weer terug met meer dan 70 etablissementen, nog meer workshops en muzikale evenementen, in de hoop 15.000 festivalgangers aan te trekken die er hun tanden in willen zetten.
Een straatkantje aan je eten toevoegen
In 2023 wordt het StrEat Fest een (inter)nationaal programma met kopstukken uit alle landen en regio's. Brussel wordt vertegenwoordigd door Kevin Lejeune (The Cane in the City*), Alexandru Sapco (La Bonne Chère), Cédric Mosbeux (Fernand Obb), Léa Bernstein (Bikette), Stephen Wang (Kafei), Luca Termine (Tatar)... Een uitgelezen kans voor deze culinaire liefhebbers om hun specialiteiten om te zetten in een meer toegankelijke, snelle en leuke streetfoodversie. "Onze keuken omvormen tot streetfood is een echte uitdaging", legt chef Kevin Lejeune uit, die tijdens de lockdown al een takeaway streetfoodconcept had gelanceerd."De smaken zijn er, maar het wordt anders bewerkt en bereid.". Voor het festival zal hij een "hot pork" maken met een rijk mengsel van kriek, kriek-mayo, kool en kersengel.
Waarom? En waarom niet?
Deelnemen aan dit soort evenementen geeft chefs de kans om nieuwe dingen uit te proberen zonder bijzondere investeringen te moeten doen. Dit is ook een goede manier om uw werk in een nieuwe publicatie te krijgen: "De aanslagen vonden drie maanden na de opening van Humphrey plaats. Dit was een goede zaak voor ons"Glen Ramaekers, ambassadeur van deze tweede editie van het festival, zegt. "Het was een noodzaak voor ons om te weten dat we onderweg zijn, dat we dingen kunnen doen. We zijn nu onderweg met festivals, eet- en muziekfestivals. We zijn de afgelopen jaren op Tomorrowland geweest, en dit jaar staan we op de Ardentes... We kunnen de mensen niet laten weten wat we doen, ze laten zien wat we doen...". Dit is ook een zeer belangrijke netwerkbonanza. Volgens Glen, "het is het ontmoeten van chefs, nieuwe klanten, het is het ontmoeten van je vrienden... kortom, het is de uitwisseling. Ik denk dat het essentieel is als je verder wilt komen...". Het gaat ook over het verlaten van je comfortzone: "Een festival is altijd een beter rock'n'roll, beter feest. Het idee is om het publiek scherp te houden en ze een goed gevoel te geven...Kevin Lejeune zegt. Ten slotte stimuleert deelname aan dit soort evenementen de Brusselse gastronomie en trekt het nieuwsgierigen aan.
Straat eten & cocktails
Chefs & Shakers is een eenjarig evenement waarbij chefs en mixologen worden uitgenodigd om met behulp van Don Papa rum de perfecte match tussen een cocktail en een dessert te creëren. Met zijn hybride concept van gastronomie en mixologie is Chefs & Shakers een uniek en zeer verschillend evenement in de culinaire wereld. Dit jaar vindt de derde editie van het evenement plaats tijdens het StrEat Fest en kunnen chefs en mixologen samenwerken in de delicate combinatie van "street food & cocktails". De finale vindt plaats op dinsdag 14 mei in de grote zaal. Het winnende duo krijgt een exclusieve reis naar de Filipijnen, waar ze een unieke culinaire en gastronomische ervaring kunnen aanbieden.
StrEat Fest, Tour & Taxis - Havenlaan 86C, 1000 Brussel (Loods 1). Donderdag 11 en vrijdag 12 mei van 17u tot middernacht, zaterdag 13 mei van 11u tot middernacht en zondag 14 mei van 11u tot 22u. Meer info op www.streatfest.be/nl.