Herinvestering van stadsbelasting, waarborgen van seminars voor hotelbezetting en voorzorgsprotocol.
Na het verkrijgen van een uitstel van de deadline voor het insturen van de formulieren met betrekking tot de overgangsmaatregelen in verband met de classificatie naar comfortniveaus en de opschorting van de betaling van de City Tax voor de eerste helft van 2020; voor toeristische accommodatie, zet de Federatie haar strijd voor toeristische accommodatie voort en vergeet niet dat het herstel van de horeca niet zal gebeuren zonder hotels en toeristische accommodatie!
Stadsbelasting zal de hotelindustrie nieuw leven inblazen!
Dankzij de Fédération Horeca Bruxelles, City tax, is de belasting die de hotels in 2019 betaalden, ten bedrage van 23 miljoen, overgemaakt aan Brussel Financiën, met als doel de hotelvestigingen nieuw leven in te blazen.
De Fédération Horeca Bruxelles, in samenwerking met de twee andere federaties in Vlaanderen en Wallonië, werkt ook aan de promotie van seminaries voor hotelinstellingen om deze sleutelsector van de Brusselse economie nieuw leven in te blazen.
Dit alles in afwachting van de goedkeuring door de regering van de voorzorgsmaatregelen die zijn voorgesteld door de drie Belgische cateringfederaties.
Wat zijn de eisen van de Federatie Horeca Brussel?
-> Op basis van het voorzorgsprotocol dat is voorgesteld door de horecafederaties, de toekomstige implementatie van een voorzorgsgids om uw horecagelegenheid zo snel mogelijk in de best mogelijke omstandigheden te heropenen.
-> administratieve vereenvoudiging van Coronavirusmaatregelen die de cateringsector kunnen helpen.
-> opschorting van vaste lasten zoals elektriciteit, gas, water en verzekeringen voor de duur van de crisis.
-> opschorting van betaling van huurgelden en brouwerijcontracten.
-> Annulering van verschillende belastingen op de horeca.
-> Oprichting van een garantiefonds om het voortbestaan van de horeca te garanderen.
-> Ondernemersinvesteringen: het sluimerende spaargeld van de Belgen (281 miljard euro) naar investeringen in horecabedrijven leiden
-> Introductie van een grote populaire lening
-> Een "Horeca tax shelter": een fiscale stimulans (voor particulieren en bedrijven) om particuliere fondsen te mobiliseren om "risicokapitaal" te verschaffen in horecabedrijven;
-> De btw aanpassen (Duitsland is op 22 april overgeschakeld op 7% voor horecadiensten) of het btw-tarief verlagen naar 6% (niet-alcoholische dranken en maaltijden; alcoholische dranken 21%) of gedurende een bepaalde periode afzien van de betaling van de door de sector geïnde btw aan de FOD.
-> Gewaarborgde lening - de PGE (staatsgegarandeerde lening): er is het Franse voorbeeld
-> Restaurantkosten bij 100% (inclusief hotelrestaurants) aftrekbaar als zakelijke kosten
voor bedrijven en aftrekbaarheid voor één jaar, tot 50% voor individuen.
-> Werkloosheid (economisch en overmacht) als crisisreguleringsinstrument uitgebreid naar deconfinement
-> verlaging van sociale zekerheidsbijdragen en bronbelastingen, ook tijdens de heropeningsperiode.
-> Alternatieve werkmethoden, aangepast aan deze crisissituatie: flexibiliteit (flexi-job uitgebreid en flexibeler gemaakt) als absolute noodzaak.