
David Debin
Bestuurslid en sociaal permanentee (Horecafocus)
Hij begon op zijn vijftiende met allerlei kleine baantjes in de horeca, om wat zakgeld bij te verdienen. David de CERIA hotelschool is inmiddels sommelier geworden. Hij opende zijn eerste restaurant in 1994, toen hij besloot zich over te geven aan de klanten. In 2016 startte hij Horecafocus Brussel-Wallonië, een advies- en sociaal secretariaat dat zich richt op de horeca.
"Als ik op eender welke manier mijn steentje kan bijdragen, doe ik mee. Ik denk dat ik het beste gediend ben met de Federatie. Ik denk dat de Federatie een beetje op haar lauweren rustte en werkte met een historische structuur, maar nu is er nieuw bloed dat begrepen heeft dat als je wilt winnen, je mensen moet samenbrengen."
Hakan Erbas
Bestuurslid
Hakan kwam bij toeval in het vak terecht, nadat hij zijn eerste jaren op de arbeidsmarkt in de bouw en onroerend goed had doorgebracht. Twintig jaar geleden deed zich een gelegenheid voor en moest hij een tijdje een hotel runnen. Hij werd uitgenodigd en opende verschillende hotels in Brussel en één op het Belgische platteland. Hakan heeft ook zijn eigen restaurant opgericht en werkt al enkele jaren in de weekends en vakanties, zodat hij zich op de andere hotels kan concentreren. Hij is ook al meer dan twee decennia leider van de federatie en zijn bijdrage aan de sector is zeer belangrijk in alles wat hij doet.
"Ik geloof erg in de toekomst van de horecasector en ik wil de Federatie graag van binnenuit helpen, om de Federatie, de sector te ondersteunen... Ik denk dat het nodig is en dat de horeca kan geraken met gemotiveerde mensen aan het roer."
Loïc geïnstalleerd
Bestuurslid
Hij begon als student op zijn 19evan. Na tien jaar heb ik de sector niet kunnen veranderen. Loïc werkte als student in een familiebedrijf. Daarna kreeg hij de kans om met een kind te werken. Enkele jaren later ging hij aan de slag bij een huis in het centrum van Brussel. Samen met zijn partner opende hij de BelgaCoffee, een pop-up die een definitieve status heeft gekregen.
"Ik ken de Federatie van de e-mails die we kregen om lid te worden. Tijdens de eerste lockdown leerde ik Ludivine kennen, die mij ervan overtuigde om in het bestuur te stappen. Hoe meer leden we hebben, hoe meer gewicht we in de schaal zullen leggen bij de politici."
Mohamed Bahssi
Bestuurslid
Mohamed was een gast in de hotel business, een business die hij "veilig en gezond" noemde. Deze ondernemer begon als receptionist in een hotel en schopte het tot manager. Hij runt graag een zaak en bedenkt liefst nieuwe dingen. En dit is wat hij al vele jaren doet in het hotelwezen.
"Ik ken niemand die veel zorgen heeft, maar Ludivine gaf me een paar tips over hoe de federatie zou moeten werken. Ik vind het interessant en ben zeer tevreden. Het is een dynamisch team met interessante ideeën. Dat is wat ik er zo leuk aan vind."